Lijst Linssen wil meer bewapende boa’s in de wijken

BERGEN OP ZOOM – De politie is structureel overbelast, stelt Lijst Linssen vast, en wijkagenten krijgen te weinig tijd en ruimte om ook echt in buurten zichtbaar te zijn. Er moeten meer boa’s worden aangenomen om het veiligheidsgevoel van bewoners te verhogen, vindt de partij.

In een motie stelt Sander Siebelink voor budget vrij te maken om het aantal boa’s met twee volledige fte’s aan te vullen. Deze medewerkers dienen vervolgens zichtbaar en aanspreekbaar in de wijk te zijn en kunnen zo de wijkagent ondersteunen bij handhaven, controles en het voorkomen van overlast.

Redenen zijn er volgens Lijst Linssen te over voor het verhogen van het aantal actieve boa’s. De fractie noemt overlast van jeugd, toezicht rondom scholen, vernielingen in de wijk, parkeerproblematiek, daklozen en hondenpoep. “Door onvoldoende handhaving geeft dat aan de inwoners een onveiligheidsgevoel”, aldus de motie. Wat de partij betreft worden de boa’s ook voorzien van een wapenstok en pepperspray, “omdat ze vaak in de frontlinie staan en niet of onvoldoende kunnen optreden.”