Lijst Linssen wil oplossing voor overvolle afvalbakken

BERGEN OP ZOOM – Het is veel bewoners een doorn in het oog. Ook ondernemers en bezoekers klagen geregeld over het afvalprobleem, niet alleen in de binnenstad maar ook op andere locaties in de gemeente. Een echte oplossing lijkt er maar niet te komen, ondanks diverse pogingen van de gemeente om het aan te pakken. Lijst Linssen trekt opnieuw aan de bel.

Namens de Lijst Linssen fractie hebben duoburgerlid Toine van Steenpaal en raadslid Meino Dam het college in een brief opnieuw opgeroepen om een echte oplossing te zoeken voor de overvolle afvalbakken. Ze hebben wat voorbeeldfoto’s meegestuurd, onder meer gemaakt tijdens Kunsten in de Monumenten (toen de afvalbakken al rond 15.00 uur uitpuilden) en de Halsterse braderie. Het gaat volgens de twee politici niet alleen om de smerige aanblik in de stad maar ook om de mede hierdoor in stad gehouden meeuwenoverlast.

Illegale dumping

Nieuw zou zijn dat het afvalprobleem steeds vaker in Halsteren speelt, waarbij illegale dumping eveneens een doorn in het oog is van vele omwonenden. Lijst Linssen vraagt het college van B en W om snel met oplossingen te komen. Volgens de fractie moeten afvalbakken in de binnenstad groter en hygiënischer worden. “Niemand drukt het afval door als er een bak met satésaus en mayonaise bovenop ligt”, zo valt in de brief te lezen. Tevens zouden afvalbakken tijdens evenementen meerdere malen per dag geledigd moeten worden. Of beter nog: tijdelijk kunnen worden vervangen voor grotere exemplaren.