Locoburgemeester Ad Coppens feliciteert 107-jarige mevrouw Raaijmakers-Rommers

BERGEN OP ZOOM – Volgens haar familie is ze de op drie na oudste inwoner van Nederland en op één na van Noord-Brabant. Mevrouw Raaijmakers-Rommers zag het levenslicht in Woensdrecht en ging in 1934 in Bergen op Zoom wonen. Ze verblijft al weer bijna veertien jaar met veel plezier in Avondvrede en daar werd eerder vandaag haar verjaardag ook met de medebewoners gevierd.

Namens de gemeente kwam locoburgemeester Ad Coppens hartelijke felicitaties overbrengen. Hij zei onder de indruk te zijn van iemand die zo veel heeft meegemaakt en nog zo positief in het leven staat. Mevrouw Raaymakers keek echt uit naar deze dag en geniet nog volop van wat ze nog kan. Toen ze in Bergen op Zoom kwam wonen was dat op Borgvliet, samen met haar man. Ze kregen drie dochters en twee zoons en inmiddels heeft ze niet alleen tien kleinkinderen maar ook zeventien achterkleinkinderen en zelfs al twee achter-achterkleinkinderen.

Toen haar man overleed heeft mevrouw Raaijmakers nog lang in de Zoomflat gewoond, totdat ze wat meer hulpbehoevend werd. Daarna werd het dus Avondvrede, vanwaar ze uitkijkt op het Ravelijn en het Pielekeswater. Natuurlijk is ze soms wat vergeetachtig maar ze weet bijvoorbeeld nog heel goed wie al haar kinderen en (achter)kleinkinderen zijn. Ze was zeer verguld met de komst van de locoburgemeester en alle aandacht. Wat haar betreft zien we haar volgend jaar weer.