Man (19) opgepakt na vernieling van spullen ex

Bergen op Zoom – Een 19-jarige man is dinsdagmiddag aangehouden, nadat zijn ex-vriendin aangifte tegen hem had gedaan vanwege vernieling van enkele van haar persoonlijke bezittingen. Dat zou maandagavond gebeurd zijn tijdens een ruzie bij haar thuis. De man zit vast voor verhoor.

Maandagavond rond half negen kreeg het stel ruzie in de woning van de vrouw aan de Plataanstraat. Daarop heeft de vrouw aangifte gedaan tegen haar ex. Volgens haar verklaring zou de man een aantal kledingstukken, een telefoon en een vaas hebben vernield. De man is dinsdagmiddag rond kwart voor twee aangehouden toen hij op het politiebureau was.

Buiten heterdaad

Het is ongebruikelijk dat iemand wordt aangehouden voor vernieling, zonder dat er sprake is van een  heterdaad-situatie. Volgens een woordvoerder van de politie is er gebruik gemaakt van nieuwe wetgeving, waarbij na overleg met de Officier van Justitie besloten is tot aanhouding 'buiten heterdaad'. Zoiets is alleen mogelijk bij misdrijven waar minimaal vier jaar gevangenisstraf op staat en bij een aantal specfiek omschreven strafbare feiten, zoals moedwillige vernieling.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant