Man (41) breekt bij ex en mishandelt haar

Bergen op Zoom – Een 41-jarige Bergenaar is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor huiselijk geweld. De man was kort voor middernacht de flatwoning van zijn ex binnengedrongen en heeft haar daar mishandeld en bedreigd. De verdachte heeft zichzelf aangegeven op het politiebureau en zit nu achter slot en grendel.

De man wist binnen te dringen in de flatwoning van zijn  ex-vrouw door enkele deuren te vernielen en ruiten in te slaan. Als hij binnen is, ontdekt de man dat ze niet thuis is en wacht haar bij de voordeur op. Als de vrouw arriveert, pakt hij haar bij de keel en slaat haar hoofd tegen de gesloten deur aan. De vrouw raakt daarbij licht gewond. Ook bedreigt hij haar met de dood. Vervolgens verlaat hij het gebouw om zichzelf kort daarop te melden op het politiebureau. Daar is de man aangehouden. Hij zit nog vast voor verhoor en verder onderzoek.

Ook slachtoffer? Doe aangifte!

De politie is er veel aan gelegen om geweld in de privésfeer terug te dringen. "Door in te grijpen kan een vaak jarenlange gewelddadige relatie worden beëindigd", zegt de politie. "Daders worden verantwoordelijk gesteld voor hun daden, het slachtoffer krijgt steun en misschien nog het belangrijkste: kinderen leren dat geweld niet gewoon is. Het is belangrijk dat slachtoffers van huiselijk geweld aangifte of melding doen en dat zij steun krijgen van hun directe omgeving."

Kijk voor meer informatie over aangifte bij huiselijk geweld op deze website.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant