Man alsnog aangehouden na laffe diefstal portemonnee van gehandicapte in rolstoel

BERGEN OP ZOOM – Op 19 juli is op het Zonneplein in Bergen op Zoom een 52-jarige man het slachtoffer geworden van een zeer laffe zakkenroller. De gehandicapte man zat in zijn rolstoel en was op weg naar huis met de boodschappen die hij net had gedaan bij een supermarkt.

Hij werd aangesproken door een onbekende man. Die nam, tijdens een praatje, de portemonnee weg van het weerloze slachtoffer. Dit werd gezien door medewerkers van de supermarkt, die de dader nog achterna zijn gelopen. maar niet meer konden achterhalen. De dief ging er vandoor met een portemonnee waar enkele tientallen euro’s in zaten. Door de medewerkers van de supermarkt werd de politie in kennis gesteld en het slachtoffer deed aangifte.

Het onderzoek startte en er werden diverse getuigen gehoord. Mede met dank aan de getuigen isr nu positief resultaat geboekt in deze zaak. Met hulp van hun verklaringen en door het uitkijken van camerabeelden kwamen de agenten die zich met het onderzoek bezighielden een verdachte op het spoor. Gisteren, woensdag, werd een 44-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden als verdachte van deze diefstal. Hij zit vast en zal gehoord worden over de zaak. Het slachtoffer is inmiddels op de hoogte gebracht van de aanhouding.

Bron: Politie.nl