Man die wethouder zou hebben bedreigd is vrijgesproken

BERGEN OP ZOOM – Vanmorgen heeft raadslid Gertjan Huismans voor de politierechter in Breda zijn verhaal moeten doen. Hij was de enige getuige die bij de Bergse man was toen die wethouder Arjan van der Weegen zou hebben bedreigd. De rechter heeft de man vrijgesproken.

Het was een ochtend vol emoties, als we Omroep Brabant mogen geloven. Raadslid Huismans was door de politierechter opgeroepen verslag te komen doen van die bewuste avond. Tijdens een lang gesprek met de boze Bergenaar was blijkbaar nogal wat gezegd. Mede omdat Huismans zelf ooit werd bedreigd vond hij het lastig erover te praten. Dat heeft hij uiteindelijk, dinsdagmorgen, dus toch gedaan.

Omdat er maar één getuige van het gesprek was, vond de politierechter dat schuldig bevinden niet mogelijk was. De door de Officier van Justitie gestelde eis, van acht dagen zitten en zestien dagen voorwaardelijk, zijn dus vervallen. Ook het contact- en fotografieverbod dat was geëist is niet toegekend. De Bergenaar was vlak voor kerstmis opgepakt en heeft uiteindelijk wel ruim een week vastgezeten. Of hij daar nog werk van gaat maken is niet bekend.

Afbeelding: Pixabay/Anna Varsányi