Man opgepakt na huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM – Woensdagavond is een 42-jarige man in zijn woning aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij zou zijn vriendin stelselmatig hebben gestompt, geslagen en bedreigd.

De vrouw heeft het niet eerder aangedurfd om hiervan aangifte te doen. Omdat het die avond weer raak was, greep een zoon van de vrouw in. Hij belde de politie. De verdachte is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda. De belaagde vrouw heeft ditmaal wel aangifte gedaan van huiselijk geweld. Haar partner heeft een huisverbod gekregen van tien dagen. Ook is er een proces-verbaal opgemaakt tegen hem.

Ook slachtoffer? Doe aangifte!

De politie is er veel aan gelegen om geweld in de privésfeer terug te dringen. Door in te grijpen kan een vaak jarenlange gewelddadige relatie worden beëindigd. Daders worden verantwoordelijk gesteld voor hun daden, het slachtoffer krijgt steun en misschien nog het belangrijkste: kinderen leren dat geweld niet gewoon is. Het is belangrijk dat slachtoffers van huiselijk geweld aangifte of melding doen en dat zij steun krijgen van hun directe omgeving. Kijk voor meer informatie op onze website.