Man slaat agent in gezicht

BERGEN OP ZOOM – Een politieman is bij een aanhouding in het gezicht geslagen door een verdachte. Tegen geweld tegen politieambtenaren wordt streng opgetreden.

In de uitgaansnacht van zaterdag op zondag 28 januari, rond 02.30 uur, bedreigden twee mannen van 21 en 22 jaar op de Zuidmolenstraat een derde man. Agenten die op de fiets surveilleerden in de buurt gingen op het drietal af. Daarop wilden de twee agressieve mannen weglopen.

De agenten sommeerden hen te blijven staan. Een van de verdachten wilde toch langs de agent weglopen. Die belette dit door zijn fiets voor hem te zetten. De man, die een fles bier in zijn hand hield, wilde zich niet legitimeren. Pas nadat de agent hem zei dat hij dan aangehouden zou worden toonde hij zijn legitimatiebewijs. Hij beledigde de agent steeds, schold hem uit en bleef recalcitrant. De agent besloot hem aan te houden vanwege zijn blijvend dreigende houding. De man verzette zich daartegen. Daarom heeft de agent hem op de grond gelegd.

Geweld en schelden

Terwijl de agent bezig was de verdachte onder controle te houden op de grond, pakte de tweede man hem van achter vast, tilde hem op en sloeg hem in zijn gezicht. De agent liet de eerste verdachte los en hield de tweede man aan. Die verzette zich ook en werd daarom met geweld gearresteerd. Hij bleef vervelend, tot de agent dreigde peperspray in te zetten. De politiecollega pakte intussen de eerste verdachte op, die bleef schelden tegen de agenten. Daarna zijn beide mannen naar het politiebureau gebracht.

Bron: Politie.nl