Mannen met vuurwapen aangehouden op snelweg

ETTEN-LEUR / FIJNAART / BERGEN OP ZOOM – De politie heeft vrijdagmorgen de snelweg A58 bij Etten-Leur korte tijd stilgezet. Omdat één verdachte een vuurwapen bij leek te hebben heeft de politie de betreffende auto benaderd met de speciale benaderingstechniek gevaarlijk verdachten (BTGV). Twee mannen zijn aangehouden. Na de aanhouding is de snelweg direct weer vrijgegeven en kon de snel ontstane file zich oplossen.

Op vrijdagmorgen startte de politie een onderzoek naar de verblijfplaats van een man die voorlopig in vrijheid was gesteld. De verdachte was eerder aangehouden voor stalking en bedreiging met een (vuur)wapen en was onder speciale voorwaarden in vrijheid gesteld. Er was informatie binnen gekomen dat hij zich niet aan de afspraken hield en hij mocht, na overleg met de officier van justitie, aangehouden worden. De agenten wisten de man te traceren in een auto op de snelweg. Er bleek ook een passagier in de auto te zitten.

BTGV
De procedure om gevaarlijk verdachten, die in een auto zitten, aan te kunnen houden op een veilige manier bestaat al lang. Ze worden met korte en duidelijke bevelen uit de auto ‘gepraat’ en zo aangehouden. De politie Rotterdam heeft een filmpje gemaakt waar agenten, in het oude uniform, laten zien hoe de procedure verloopt.

(Artikel gaat verder onder de video)

Stilgezet

Snel waren verschillende politieauto’s ter plaatste. Enkele agenten zetten de procedure in en andere hielden het verkeer tegen. Toen de beide mannen aangehouden, geboeid en in een politieauto waren geplaatst, is de snelweg zo snel mogelijk vrijgegeven. De verdachte waarom het ging, een 32-jarige man uit Fijnaart, en de passagier zijn naar het bureau gebracht. In de auto werd later een (vuur)wapen en een mes gevonden. De passagier, een 38-jarige man uit Bergen op Zoom, bleek nog zes maanden gevangenisstraf te moeten uitzitten.

Bron en foto's: Politie.nl