Mantelzorgster van tanteLouise in de race voor Mantelzorg Awards 2017

BERGEN OP ZOOM / HOOGERHEIDE – Mantelzorgers en de mensen die daar bij helpen mogen best eens in het zonnetje worden gezet zo af en toe. Eén van de initiatieven daartoe is de jaarlijkse Mantelzorg Awards verkiezing, met aanmeldingen uit het hele land. Voor de editie van 2017 is Yvonne Faber één van de genomineerden. Ze kan nog wat stemmen gebruiken.

Yvonne is aangemeld door Esther van Tilborg. Niet per se omdat ze collega's zijn, wel omdat Yvonne ondersteunt bij de zorg voor de ouders van Esther. En dat doet ze dermate goed dat die titel haar zeer gegund wordt, aldus Esther. Ze laat weten: “In onze Indische cultuur is eten en vooral samenzijn heel erg belangrijk. Yvonne heeft daar oog voor en schuift altijd aan als ze bij mijn ouders komt. Mijn vader voelt zich daardoor veel meer op zijn gemak en mijn moeder kan bij Yvonne al haar zorgen kwijt. Ze vertrouwt haar, want Yvonne luistert en neemt de tijd. Ze is super!”

Mooie erkenning

Casemanager dementie Yvonne Faber en Esther werken allebei op de tanteLouise locatie Heideduin in Hoogerheide. Daar laat de Yvonne zien hoe betrokken ze is bij het wel en wee van zorgbehoevende ouderen. Ze ondersteunt Esther bij de zorg voor haar ouders. Best een zware taak soms, die waardering verdient. Daarom vraagt het landelijke initiatief op deze wijze aandacht voor al die mensen die keihard hun best doen om het leven van mantelzorgers en hun naasten zo fijn of op z'n minst draaglijk mogelijk te maken. De collega's van Yvonne roepen iedereen op om even de website www.mantelzorgawards.nl te bezoeken en daar op haar te stemmen. Het kan nog tot en met 31 oktober.

Foto: tanteLouise