Marlies van Lier maakt zich hard voor FRISsere wijk

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Al enige tijd zet Marlies van Lier zich in voor een schonere wijk. Samen met haar zoon Thom gaat ze eens per maand in de Muziekbuurt de straat op om zwerfafval op te ruimen. Nu slaat ze met de Bergse Rangers van de Muziekbuurt de handen ineen en roept ze ouders en kinderen op woensdagmiddag 23 mei met haar mee te lopen en de wijk op te ruimen.

Onder de naam FRIS Presentaties presenteert Marlies door het hele land en op veel verschillende evenementen. Ze vertelt: "Op sommige locaties waar ik de presentatie verzorg, zoals bij een festival, ruim ik ook altijd even het terrein met de organisatie op. Het is een kleine moeite en bovendien een leuke teambuilding met zo’n club."

Oproep

Een jaar geleden kreeg ook Van Lier's zoon Thom de smaak van het opruimen te pakken. In de brievenbus lag een brief met een oproep van het buurtpreventieteam Muziekbuurt voor hun 'Bergse Rangers' project, waarbij kinderen samen met het team een woensdagmiddag in de maand de wijk ingaan om op te ruimen. Gewapend met prikstokken en een kar voor al het afval wordt er vuil van de straat en uit het openbare groen gehaald. Thom had al eens eerder met een vriendje zwerfafval in de wijk verzameld en verbaasde zich over de grote hoeveelheid vuil. "Ik vind het belangrijk dat mijn kind zich bewust is van zijn leefomgeving. Thom ging bij de Bergse Rangers en deelde na zijn eerste ronde erg enthousiast zijn ervaringen, waarna ik iedere maand met Thom en de Bergse Rangers mee ben gaan lopen", legt zijn moeder uit.

Overal rangers!

Inmiddels is Marlies al enige tijd actief in de buurt met het opruimen van afval. "Er zijn in Bergen op Zoom zo'n 21 buurtpreventieteams, maar slechts drie daarvan hebben Bergse Rangers, kinderen die de wijk ingaan om zwerfvuil op te ruimen." Het bracht haar op het idee om haar bedrijfsnaam te koppelen aan het schoner maken van de wijk. Onder het motto 'Hoe FRIS is jouw buurt?!' roept ze ouders en kinderen op om 23 mei a.s. van 14.00 tot 16.00 uur, samen met de Bergse Rangers, de Muziekbuurt in te gaan en de straten op te ruimen. "We hebben die dag voldoende hesjes, handschoenen, prikstokken, vuilniszakken en zelfs een vrachtwagen beschikbaar. Nu nog de mensen", roept Van Lier enthousiast. Vooruitlopend op 23 mei durft ze alvast verder te dromen; "Hoe mooi zou het zijn als er in iedere wijk een Bergse Rangers club komt, die eens per maand de buurt opfrist?"

Foto's: Marlies van Lier (FRIS Presenaties)