MCD wint na 18 jaar weer Geveldweil

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Glunderend stond de vertegenwoordigster van supermarkt MCD op het podium van 't Zwijnshoofd. Voor het eerst sinds 18 jaar mocht de supermarkt de eerste prijs van de Geveldweil in ontvangst nemen, voor de meest verkochte veldtekens bij de Bergse detailhandel. In de categorie Horeca ging de eerste prijs Geveldweil naar Biercafé De Loco. Het café aan de Grote Markt heeft zo'n 300 veldtekens verkocht. Een knappe prestatie voor deze beginnende ondernemer, sprak Prins Nilles III hem toe. De prijzen van de Geveldweil 2018 zijn donderdagavond uitgereikt tijdens de ICB-avond in 't Zwijnshoofd.

De MCD stond bij de verkoop van de veldtekens duidelijk aan kop. Duizend stuks, om precies te zijn. Prins Nilles III overhandigde het MCD-team het metershoge doek dat vanaf nu tot aan Aswoensdag de gevel van de supermarkt mag tooien. Als blijvende trofee kreeg de MCD-vertegenwoordigster een groot bronzen veldteken plus een ingelijste oorkonde in handen. Zij had overigens zelf óók cadeau's in petto: de nar kreeg een 'artverwerremende' fles drank -'t is zijn laatste jaar- en voor d'n Oóg'eid was er een roze rompertje voor de pasgeboren baby. Want de ooievaar is immers langsgeweest op 't Slikpeleis.

Tweede tot en met zesde prijs Detailhandel

In de categorie detailhandel zijn waren ook prijzen voor de tweede tot en met zesde plaats. Van vier ondernemingen bleken echter geen vertegenwoordigers in de zaal te zijn: de winnaars van de tweede prijs (Bergse Dumphal), derde prijs (Hema), vierde prijs (Primera Zonneplein)  en vijfde prijs (Dietvorst Feestartikelen) lieten verstek gaan. De winnaars van zesde prijs waren er wél: de slijterij in De Zeeland. Zij kregen een klein bronzen veldteken en een oorkonde mee. De prijzen en bijbehorende versierselen van de afwezige winnaars worden de komende week bij de bedrijven bezorgd, waarbij de voorzitter van de Kemissie Finansjeel zich liet ontvallen dat hij zich nu al verheugt op een Hema-worst.

Verrassing

De winnende MCD'ers hadden zelf ook nog een kleine verrassing in petto. Voor Nar Eric, die voor het laatste jaar zijn narrenpak draagt, hadden ze een 'lekker fleske' mee gegenomen. En Oòg'eid Nilles III, die afgelopen weekend vader werd van een wolk van een dochter, kreeg een rompertje aangeboden.

Veldtekenverkoop winkels:

  • 1e prijs: MCD (1000 stuks, Geveldweil 1e prijs + 1 x groot bronzen veldteken)
  • 2e prijs: Bergse Dumphal (800 stuks, Geveldweil 2e prijs + 2 x klein bronzen veldteken)
  • 3e prijs: HEMA (625 stuks, Geveldweil 3e prijs + 1 x groot bronzen veldteken)
  • 4e prijs: Primera Zonneplein (620 stuks, 1 x groot bronzen veldteken)
  • 5e prijs: Dietvorst Feestartikelen (559 stuks, 1 x klein bronzen veldteken)
  • 6e prijs: Slijterij De Zeeland (366 stuks, 1 x klein bronzen veldteken

Geveldweil horeca:

  • 1e prijs: Biercafé De Loco (300 stuks, Geveldweil 1e prijs + 1 x klein bronzen veldteken)