Mede door Bergse Uber-chauffeur ligt taxibedrijf onder vuur

AMSTERDAM / BERGEN OP ZOOM – Onlangs reed een Bergse Uber-chauffeur twee mensen dood op de snelweg, toen hij terug kwam van een rit naar Schiphol. In zes weken tijd zijn er vier dodelijke slachtoffers gevallen door ongelukken waar Uber-taxi’s bij betrokken waren. Veilig Verkeer Nederland luidt de noodklok.

In een artikel van De Telegraaf laat VVN weten de taxidienst te willen verbieden. Het zou onverantwoord zijn niet in te grijpen. Voor reguliere taxichauffeurs gelden allerlei regels die voor Uber-taxi’s niet van toepassing zijn. Er wordt ook onverantwoord gereden vanwege de lage tarieven, stent de verkeersorganisatie, die pleit voor hogere prijzen en een maximaal aantal ritten per dag.

Drugs

De 40-jarige Bergenaar die begin januari twee mensen doodreed op de A9 bleek later drugs te hebben gebruikt. Het koste een 64-jarige man en zijn 33-jarige dochter het leven. Zij waren uit hun stilgevallen auto gestapt en werden niet tijdig opgemerkt door de Uber-chauffeur

Het taxibedrijf had al medewerking toegezegd aan onderzoeken maar dat is voor Veilig Verkeer Nederland niet genoeg. De organisatie wil per direct stevige maatregelen.

Humphrey Muleba