Meer parkeerplaatsen voor trucks langs snelweg bij Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM / MOERDIJK / DEN BOSCH – Gedeputeerde Christophe van der Maat heeft de portefeuille Mobiliteit en Samenwerking en meldde vandaag dat het voornemen is om in onze provincie op meerdere locaties nieuwe slaap- en parkeerplaatsen voor truckers te creëren, waaronder langs de A58-A4.

Het plan moet de gevaarlijke situaties tegengaan die ontstaan als trucks op vluchtstroken stationeren, simpelweg omdat de parkeerplaatsen vol zijn. Binnen twee jaar wil de provincie extra parkeer- en slaapgelegenheid gerealiseerd zien, niet alleen hier maar ook bij de A16-A17 langs Moerdijk. Het is opgenomen in een intentieovereenkomst die vandaag te Moerdijk werd ondertekend door onder meer de gedeputeerde, maar ook door vertegenwoordigers van de regio, de West-Brabantse gemeenten, de politie en mensen uit de en logistieke sector.

Van der Maat vertelde aan Omroep Brabant dat het probleem alleen in gezamenlijkheid is op te lossen, want “als je in de ene gemeente het probleem aanpakt, verplaatst het zich naar de buurgemeente.”

Stockfoto: Pixabay / Tama66