Michella spaart kroonkurken voor het Diabetes Fonds

BERGEN OP ZOOM – Dit is Michella, de oudste dochter van Bianca Dekkers. Ze heeft in juli de diagnose diabetes type 1 gekregen, dat was wel even schrikken. Maar bij de pakken neerzitten is er niet bij, ze is kroonkurken in gaan zamelen voor het Diabetes Fonds. Wie helpt haar aan nog meer aan nog meer van die doppen?

Er viel een droom in duigen voor Michella, toen ze die diagnose kreeg. Ze had zich al helemaal voorgenomen om bij defensie te gaan werken, maar dat gaat niet met diabetes 1. Ze zal de rest van haar leven afhankelijk zijn van insuline spuiten, laat haar moeder weten. In Nederland zijn er al ongeveer 6000 kinderen van 0 tot 18 jaar met deze diagnose en alleen al in onze regio komen er ongeveer 50 kinderen per jaar bij.

Geld voor onderzoek

Michella weet inmiddels wat dat prikken inhoudt en vindt het heel zielig dat zoveel kinderen, die soms nog veel jonger zijn dan zij, daar ook mee geconfronteerd worden. Daarom wil ze geld inzamelen voor onderzoek naar nieuwe medicijnen, zodat kinderen hopelijk later die injecties niet meer nodig hebben.

Uitleg

Op De Toermalijn, haar school, heeft ze al in alle klassen uitleg gegeven over wat diabetes 1 inhoudt en ondertussen zamelt ze kroonkurken in. Die leveren geld op voor het Diabetes Fonds. Er helpen al heel veel mensen mee, die doppen bewaren en opsparen. Michella heeft zelfs al 100 kilo opgehaald! Maar er kan altijd nog meer bij. Ze komt de doppen graag ophalen maar ze mogen ook worden afgegeven aan de Dorpsstraat 180 in halsteren. Mocht je willen helpen en een zwik kroonkurken hebben (of ze gaan sparen) voor het goede doel, stuur dan even een mailtje naar biancadekkers@kpnplanet.nl met je contactgegevens.

Namens Michella alvast heel erg bedankt!

Zelf iets organiseren voor het Diabetes Fonds? Kijk eens op de website DiaBeatIt voor inspiratie.

Foto: Biana Dekkers