Mega landkaart van Europa gemaakt door 150 kinderen

BERGEN OP ZOOM – Op de Grote Markt is zaterdagmiddag door kunstenaar IWAZ, samen met ongeveer 150 kinderen, een enorm kunstwerk gemaakt. Geheel in het thema van het Kunsten in de Monumenten weekend: 'In Europa', ontstond een kleurrijke landkaart van ons continent.

"We waren hier vanmorgen al om acht uur bezig", vertelt IWAZ. "Er lagen uiteindelijk 21 lange stroken van 21 meter lang, met daarop de kaart van Europa geprint." Om 12 uur stonden de meeste aangemelde kinderen, tussen de 80 en 100 in getal, klaar om aan de vrolijke inkleurklus te beginnen. "En er sloten er nog veel meer aan die zich niet vooraf hadden opgegeven", aldus een trotse kunstenaar.

Internationaal

Het project is opgezet in samenwerking met de gemeente, met name om ook kinderen bij het Kunsten in de Monumenten weekend te betrekken. Net als PopMonument Junior, in het Markiezenhof. Citymarketeer Ruurt van der Wel is blij met de opkomst; "Dit is wel wat we voor ogen hadden. Leuk ook dat je vanmiddag allerlei talen hoorde. Er hebben dus ook zeker jeugdige toeristen meegedaan aan het maken van de landkaart. Dat past natuurlijk helemaal in het thema." Het smaakt naar meer wat hem betreft. Grote kans dus dat het een vervolg krijgt.

Foto: Aangenaam Bergen op Zoom (Chris van klinken)