Column: Alleen meezingen als je het meent!

Alleen meezingen als je het meent!

Eerlijk hè? Wij groeien op als kinderen die liefde nodig hebben, maar als wij die te weinig ontvangen nemen wij automatisch genoegen met een vorm van macht. De linkse alliantie hier wil dat Bergen op Zoom ook tot de 'Kinderpardongemeenten' gaat behoren. Gezellig, maar waarom moet men in hemelsnaam strijden voor het geluk en de toekomst van kinderen?

Door: Volkan Tasdan

Bureaucratie is weer hip. Als gemeenteraden druk uitoefenen op Den Haag vreest men al snel dat het een negatief effect heeft op onze democratie. Daarnaast degradeert het de moties van lagere overheden tot de welbekende ‘symboolpolitiek’, aldus de oppositie. Maar stap even af van het besluitvormingsproces, het gaat hier over Kin-de-ren!

Ondertussen smullen de multiculti-vijanden gulzig van deze ontwikkelingen, door via social media te smijten met onmenselijke vooroordelen en stereotyperingen. Daarnaast polariseren wij er met z’n allen vrolijk op los en doet men alsof Nederland op de rand van de afgrond staat omdat kinderen uit Armenië, waar ze nauwelijks zijn geweest, misschien toch in Nederland mogen blijven. Voor de duidelijkheid: Kinderen zijn mensen van een hele jonge leeftijd, die nog een toekomst hebben en afhankelijk zijn van volwassenen. Amai!

Misschien moeten we de songtekst van The Scène, waar menig aangeschoten karaokeliefhebber op los is gegaan toch maar even updaten: 'Iedereen is van de wereld, maar niet voor een Armeen!'

Kijk anders even naar de kids in je eigen familie. Hun plezier, ontdekkingsreis en leergierigheid is zo prachtig om te zien. Het is erg fijn dat de gevestigde orde alles conform de regels doet en ondertussen dit soort situaties door de bureaucratische molen haalt. Maar laat die wieken soms eens even rusten en denk met je hart.

Ik hoop dat wij in de toekomst geen pardongemeenten nodig hebben om te beslissen dat kinderen een weg kunnen bouwen naar de toekomst in het land waar zij ook de basis voor hun bestaan hebben gevonden.

Columns vertegenwoordigen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl