Wethouder Jacobs voorop in polonaise voor het goede doel

BERGEN OP ZOOM – Het was een vrolijke boel, zondagmiddag op het Wilhelminaveld. Aangevoerd door wethouder Barry Jacobs trok een polonaise over het gras, ten behoeve van Stichting Het Vergeten Kind. Het initiatief van dansschool House of Marqeez haalde nog een leuk bedrag op.

Het was een idee van Volkan Tasdan, die met zijn dansschool ieder jaar probeert geld in te zamelen voor een goed doel. Vorig jaar was dat de CliniClowns en dit jaar Het Vergeten Kind, een organisatie die op allerlei manieren probeert kinderen vooruit te helpen. De initiatiefnemer zei er eerder dit over: “Ik probeer kinderen altijd bewust te maken van het feit dat niet iedereen kan dansen. Er zijn volop kinderen die dit ook graag willen, maar er de mogelijkheden niet voor hebben.”

Mooi voorbeeld

Al polonaise lopend konden mensen zondagmiddag geld doneren in een kist op het veld. Het was de afsluiter van de open dagen die House of Marqeez hield en wethouder Jacobs kwam er graag voor langs. Hij liep zelfs voorop, maar niet voordat hij de aanwezigen even had toegesproken. De gedachte achter deze actie sprak hem zeer aan, vertelde hij. Op een ludieke wijze samen met je club of vereniging iets moois bereiken waar je anderen mee helpt en zelf ook nog plezier aan beleeft, is prijzenswaardig volgens de bestuurder. Hij nam dan ook graag het voortouw in de feestelijke sliert. De actie leverde uiteindelijk 250 euro op.

Foto's: House of Marqeez