Mooie gift voor opknappen veldje Newkids en De Wegwijzer

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Het tuinproject van Kinderopvang Newkids en Basisschool De Wegwijzer krijgt een mooi steuntje in de rug van de Lidl. Er is een mooi bedrag geschonken om een onderkomen lapje grond, waar de kids wel verbleven, alsnog op te knappen.

De supermarktketen, die dit jaar 20 jaar bestaat, heeft afgelopen zomer een actie op touw gezet onder de titel ‘Lidl helpt Lokaal’, waarbij sociale initiatieven mee konden dingen naar een cheque van maar liefst 1000 euro.

Vorig jaar is kinderdagverblijf Newkids een samenwerking aangegaan met peuteropvang Het Hummeltje en basisschool De Wegwijzer in Lepelstraat. Als onderdeel hiervan zijn in die zomer de pleinen van de basisschool vernieuwd. Er was echter één klein omheind lapje grond blijven liggen. Dat werd wel gebruikt door de buitenschoolse opvang om te drinken, hutten te bouwen en te relaxen, maar het werd toen niet opgeknaptt

Grote vreugde

Het verwilderde gras en de ongelijke bestrating waren een doorn in het oog van velen. Daarom hebben de BSO juffen van Newkids het ‘Project Tuin’ bij de Lidl ingediend om mee te dingen naar de prijs voor beste lokale project in Halsteren. Uit de vele inzendingen is deze verkozen, tot grote vreugde van de betrokkenen. Directeur Chantal Kannekens en de BSO kinderen namen de cheque in ontvangst uit handen van de bedrijfsleider en de feestelijke gebeurtenis werd gevierd met een glaasje kinderchampagne en wat lekkers. Binnenkort gaan alle groene vingers aan het werk om een mooi plekje te creëren op het veldje.

Foto: Chantal Kannekens