Naar je voetbalclub? Op de fiets!

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN – Rond sportparken is parkeren nogal eens een probleem als er wat te doen is. Soms is dat zelfs structureel. Bij de Halsterse voetbalclub RKSV willen de de problematiek op een sportieve wijze te lijf gaan, in samenwerking met de Fitfabriek.

De vereniging wil aanhaken bij FF Doen, een initiatief dat mensen oproept om niet pas te beginnen met gezonde beweging bij de sportclub maar al op weg er naar toe. Fietsen dus! Het is niet alleen beter voor je maar lost meteen een parkeerprobleem op, zeker als er massaal gehoor aan wordt gegeven. Om mensen daar een spreekwoordelijk zetje bij in de rug te geven, is een stickeractie bedacht. Ieder fietsend clublid ontvangt een sticker, iedere keer als hij of zij op de fiets naar de club komt. Volle stickerkaarten worden verzameld en het team met de meeste volle kaarten wordt beloond met een teamuitje.

Bewust op weg

Naast de gezondheidsaspecten die de Fitfabriek aanhangt en het oplossen van de parkeerproblematiek, verbindt de gemeente initiatieven als deze ook om andere redenen graag aan de campagne Bewust op Weg. Hier staan, naast verkeersveiligheid en gezondheid, tevens milieu-aspecten centraal. Minder gebruik van auto's is immers ook goed voor Moeder Natuur. In het kader van die campagne komt wethouder Yvonne Kammeijer op 10 mei om 19.00 uur naar voetbalvereniging RKSV Halsteren om er het officiële startsein te geven voor de FF Doen actie.