Natasja zamelt geld in voor een AED in de Steenbergsestraat

BERGEN OP ZOOM – Ze woont in 'één van mooiste maar ook drukste straten van de de binnenstad', aldus Natasja van den Berg. En ze is begaan met haar omgeving, dat blijkt onder meer uit het feit dat ze Burgerhulpverlener is. Nu nog een AED in de straat! Daarom is de Bergse een inzamelingsactie begonnen.

De 27-jarige bewoonster van de Steenbergsestraat heeft nu twee jaar een reanimatiecertificaat en is sinds een tijdje Burgerhulpverlener. Dat zijn bij de Hartstichting aangesloten mensen die vanwege hun beroep of studie hebben leren reanimeren en een oproep krijgen als er zich in hun buurt bij een hartstilstand voordoet. Het helpt dan natuurlijk enorm als er een AED beschikbaar is.

Belangrijke minuten

Natasja vertelt over waarom dat snel ter plaatse zijn met een AED zo belangrijk is: "De eerste minuten zijn bij reanimatie bepalend. Vaak kan een ambulance er dan nog niet zijn. Hiermee kan ik een leven redden." Ze neemt haar verantwoordelijkheid serieus en is daarom met een inzamelingsactie begonnen "om een oh zo belangrijke AED in de straat te krijgen."

Dit levensreddende apparaat kan ingezet worden bij acties in een straal van maximaal tien minuten rondom de Steenbergsestraat. Dat is zo'n beetje het hele centrum, een plaats waar zich veel mensen bevinden en ook geregeld drukbezochte evenementen plaatsvinden. Reden genoeg, vindt Natasja, om te zorgen dat er zo'n AED beschikbaar is. Wie dat met haar eens is kan via deze website (link) een donatie doen. Namens de initiatiefneemster en de mensen die zij straks heeft kunnen redden: Heel hartelijk bedankt alvast!

Een korte update: Natasja laat weten dat, als het benodigde bedrag niet gehaald zou worden, de donaties weer netjes terugkomen bij de gulle gevers.