Ondernemers en zeeverkenners weer samen aan de slag tijdens schoonmaakactie

BERGEN OP ZOOM – Het is een jaarlijkse traditie geworden: in het najaar komen ondernemers van De Poort en zeeverkenners samen om het betreffende bedrijventerrein schoon te maken. Niet alleen goed voor het milieu maar ook voor het moreel.

Het bedrijventerrein, gelegen tussen de Halsterseweg en Randweg West, wordt al jaren in gezamenlijkheid schoongemaakt. Peter van den Eijnden, voorzitter van bedrijvenvereniging TNP, roept zowel aangesloten ondernemers als zij die (nog) geen lid zijn op om zaterdag 3 november de handen uit de mouwen te komen steken.

Samen even doorpakken

Deelnemers verzamelen om 09.30 bij De Karmel en de schoonmaakactie wordt een half uur later officieel geopend door wethouder Andrew Harijgens. Net als andere jaren komt ook Zeeverkennersgroep Karel Doorman weer helpen. Deze organisatie betaalt op die wijze de contributie in natura. Daarnaast is het volgens TNP-voorzitter Van den Eijnden ‘een educatieve les’ voor de jongeren.

Doel is om het terrein weer een frisse uitstraling te geven en daar rond 12.00 uur mee klaar te zijn. Alle zwerfvuil is dan weggehaald van wegen, groenpercelen en de terreinen van deelnemende bedrijven. Ter afsluiting van een productieve maar ook altijd gezellige ochtend, worden bij De Karmel nog een drankje en een broodje genuttigd.

Bedrijven die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen via e-mailadres secretariaat@tnp-boz.nl opgeven met hoeveel personen ze komen helpen. Voor de nodige werkhandschoenen, zakken, prikkers, containers en dergelijke wordt gezorgd.

Gary Chan