Huizenmarkt in Bergen op Zoom beter dan gemiddeld

BERGEN OP ZOOM / HEERLEN – Het CBS heeft vandaag cijfers gepubliceerd over de huizenmarkt in Nederland. Ondanks de groeiende vraag naar woningen zijn de prijzen in de meeste gemeenten nog maar licht aan het stijgen. Wel blijkt uit de cijfers dat Bergen op Zoom beter in de markt ligt dan omliggende gemeenten en vergelijkbare steden elders.

Het gaat om een overzicht van 2017. Een echte stijging van de prijzen, en zelfs biedingen boven de vraagprijs, geeft het CBS-overzicht eigenlijk alleen voor de Randstad en met name Amsterdam. In onze regio lagen de percentages in de meeste gemeentes vorig jaar tussen de -3,6 en -3,1 procent onder de vraagprijs. Behalve in Bergen op Zoom, daar bleef de ‘schade’ beperkt tot -2,5 procent. Volgens hetzelfde bericht is dit jaar in bijna heel Nederland geen sprake meer van negatieve percentages en worden vraagprijzen ook weer werkelijk betaald bij woningverkopen. Er wordt zelfs steeds vaker boven de vraagprijs verkocht.

Ook hier stijgen de prijzen

Lokale makelaars bevestigen het beeld. Met als kanttekening dat met name woningen tot een prijsklasse van ongeveer 250.000 makkelijk verkopen, zeker als ze instapklaar zijn. Mensen hebben duidelijk steeds minder zin om zelf te klussen. Ook de locatie en algehele inrichting zijn zeker bepalend, als die goed zijn wordt in deze gemeente eveneens al wel eens boven de vraagprijs verkocht. Wel houden kopers hier nog wat beter het hoofd koel en gaan ze maar beperkt mee in overbieden.

Bron: CBS.nl / stockfoto: UnSplash