Nathan van Kaam is Prins Ambrosio X

ALTERE (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – Op 11 november werd in Altere het feest van Sint‐Maarten en 11‐11 gevierd. Net als voorgaande jaren combineerde de Stichting Alterse Carnaval, speciaal voor de kinderen, weer beide feesten. Om 19:11 uur vertrok de Lampionnenoptocht vanaf de St. Maartenschool richting ʹDe Spinoolʹ op het Burg. Mastboomplein te Halsteren. De optocht werd begeleid door o.a. twee astronauten. Zou één van die astronauten de nieuwe Prins Ambrosio X zijn?

Aangekomen bij de Spinool maakte de Grootste Boer (Stef de Koning) eerst zijn nieuwe LaForce bekend. Max Niels zal deze rol op zich nemen en de leut bewaken op Altere. In de weken vooraf had een zekere PA, in de lokale Halsterse Krant, zijn visie gegeven over de Alterse Vastelaoved door middel van ingezonden brieven. Gezien zijn visie zou deze PA een goede kandidaat zijn voor de rol van Hoogheid.

Bepaald geen onbekende

Aan de astronauten werd gevraagd of zijn misschien PA waren, waarop beiden met nee antwoorden. Vanwege hun gevoel voor ruimte werd aan de astronauten gevraagd om naar PA op zoek te gaan. Nathan van Kaam werd gevonden en is de nieuwe Prins Ambrosio X van Altere. In zijn nieuwe rol benoemde hij zijn Nar (Martin Lagendijk) en adjudant (Cornee van Tilburg). Nathan is geen onbekende in Altere. Van jongs af aan is hij actief geweest voor BC De Waterstraot en de Alterse Vastelaoved. Zijn wens om Prins Ambrosio te worden is nu uitgekomen.

Foto: Stichting Alterse Carnaval