Natuurpaspoort voor kids van 4 tot 14 jaar

Wethouder Harijgens (rechts op de foto) kreeg het eerste exemplaar van het paspoort overhandigd van Robert Deliën. "Gelukkig heb ik het zelf niet meer nodig", sprak hij lachend. "Maar het is belangrijk dat jongeren zich al op vroege leeftijd bewust worden van duurzaamheid. Dit paspoort is daarbij een waardevol hulpmiddel." (Tekst en foto's: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – Op de Dag van de Duurzaamheid komt het Natuurpodium met een nieuw initiatief: het Natuurpodium-paspoort voor scholieren. Kids tussen de 4 en 14 jaar kunnen met dit paspoort in de hand ontdekken wat er te zien en te beleven is in de natuur rondom Bergen op Zoom, zo legt Robert Deliën uit namens het Natuurpodium Brabantse Wal.

Vandaag overhandigde Deliën het eerste exemplaar aan duurzaamheidswethouder Andrew Harijgens. Het Natuurpodium Brabantse Wal bestaat zo'n vier jaar en in die tijd hebben vijftienduizend jongeren het bezocht en deelgenomen aan activiteiten. DIt jaar komen er nog eens duizend bij, aldus Deliën. De kids wandelen niet alleen door natuur en bosgebieden maar gaan bijvoorbeeld ook de boer op en zien wat er allemaal komt kijken bij de voedselproductie. De natuurpaspoorten worden onder meer via de basisscholen uitgedeeld. De scholieren kunnen in het paspoort opdrachten en taken afkruisen, en er is ruimte om aantekeningen in te maken.