Natuurpodium Brabantse Wal ontvangt 1.625 euro van Rotary BoZ-Centrum

Robert Deliën van Natuurpodium Brabantse Wal (links op de foto) en voorzitter Peter Goddijn van Rotary Bergen op Zoom-Centrum.

BERGEN OP ZOOM – Tijdens de wekelijkse lunchbijeenkomst van de Rotaryclub Bergen op Zoom-Centrum heeft voorzitter Peter Goddijn de opbrengst van een recente fundraisingsactie overhandigd aan Robert Deliën van het Natuurpodium Brabantse Wal. De Rotaryclub hield in november in samenwerking met Fort Smakelijk en Wijnhandel Brabant een benefietbijeenkomst, een wijn en spijs proefavond, waarna er door de aanwezigen wijn besteld kon worden. De verkoop van wijn en een aantal extra giften leverde het mooie bedrag van 1.625 euro op voor het Natuurpodium. 

Goddijn overhandigde de cheque tijdens de wekelijke lunchbijeenkomst in De Draak. Deliën was zeer vereerd met het bedrag en kondigde tijdens de ontvangst aan dat het Natuurpodium onlangs een Award voor Natuurbewustzijn in de vorm van een houten tegeltje in het leven heeft geroepen. Deze Award zal in de toekomst aan alle leden en scholen uitgereikt gaan worden. Als dank voor de steun werd een eerste exemplaar van de Award aan de voorzitter van de Rotaryclub uitgereikt. 

Educatieve actuviteiten

De opbrengst van de fundraising opbrengst zal door het Natuurpodium gebruikt worden voor hun educatieve activiteiten, aldus Deliën. Het Natuurpodium Brabantse Wal is een bezoekerscentrum waar kennis over natuur, cultuurhistorie en economie over de Brabantse Wal gedeeld wordt. Een belangrijke doelgroep zijn de kinderen van 4 tot 14 jaar, waarbij ernaar gestreefd wordt dat ieder kind uit de regio minimaal vier keer in schoolverband op het Natuurpodium komt.