Neuzebal nieuwe stijl goed bezocht

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Tropische temperaturen, veel muziek en natuurlijk een vrolijke beestenbende in de zaal. Het Neuzebal 2017 was geslaagd, ondanks de afwezigheid van Gròòtste Boer Joost Eykman.

De officiële opening van de Vastenavend voorweekends heeft een enigszins aangepaste formule gekregen. Natuurlijk staat het presenteren van het nieuwe liedje nog steeds centraal maar er is een klein voorprogramma aan toegevoegd. Met een terugblik op 11 eerdere jaren, in de vorm van videoprojectie en live muziek. gespeeld door 33 muzikanten en gecomponeerd door Erwin Leijs. De beelden toonden onder meer het aantreden van de nuuwe Prins Nilles III en Nol Leys voor het laatst als Gròòtste Boer.

Na dat stukje nostalgie was het dan toch echt tijd voor hét moment: 't nuuwe liedje! Dat was dit jaar nog net even spannender. Een week eerder lekte een fragment uit en er was veel discussie over of het echt was. Dat bleek het dus te zijn… Het mocht de leut niet drukken. Met de hele zaal werd het liedje geoefend en uit volle borst meegezongen. De Krabben zijn er klaar voor!

Klik hier voor meer sfeerfoto's van het Neuzebal 2017.