Nick Sebrechts heeft enorm veel zin in de Hotel La Pucelle theatershow

BERGEN OP ZOOM / HOOGERHEIDE – Met een speciale theatershow, die vooral bewoners van de regio in het zonnetje zet, wil Stadlander een bijzondere start geven aan het initiatief Hotel La Pucelle. Eén van de sterren die op 15 juni en 16 juni (Vaderdag) het podium van De Maagd betreden is danser Nick Sebrechts, een jong en gedreven talent met een bijzonder verhaal.

Nick is al zijn hele leven gek op dansen. “Ik stond blijkbaar als baby in de box al met muziek mee te bewegen”, vertelt hij. En ook toen hij wat ouder werd was dat het enige dat ie wilde: danser worden. Het was mede daarom enorm schrikken toen hij op z’n twaalfde, door een virus, ineens enorme gezondheidsproblemen kreeg en geen enkele energie meer had. Zelfs naar school gaan lukte vaak niet, laat staan danslessen volgen.

Langzaam herstellen

Het duurde maar liefst vier jaar voordat Nick merkte dat z’n kracht een beetje terug begon te komen. Met eerst een kwartiertje per dag wat dansoefeningen en dat steeds verder opbouwen, lukte het hem alsnog aan zijn gedroomde carrière te beginnen. “Nu heb ik achttien uur dansles per week bij MBO DANS GOES en daarnaast train ik zelf ook nog heel veel uren”, vertelt Nick. Hij geeft bovendien zelf al les.

Funky

Zijn favoriete dansstijlen zijn popping en locking, aan funkmuziek gerelateerde technieken die bewust wat schokkerig en soms zelfs robotachtig overkomen. Denk aan veel van de Michael Jackson moves. Maar in principe danst Nick alles, ook klassiek en andere moderne stijlen. Het is dé manier om een goede conditie op te bouwen en zijn toekomstige kansen als danser te vergroten, want één ding staat vast: hij wil professioneel danser worden!

Jezelf zijn

Toen een tante hem wees op de mogelijkheid om aan de Hotel La Pucelle show mee te doen, was hij meteen enthousiast. Nick: “Vooral omdat je een eigen nummer mag doen en dus helemaal jezelf kunt zijn in wat je brengt. Ik ga het eerste deel freestylen, dan dans je geheel op je gevoel en dat is dus iedere keer anders, en het tweede deel is een ingestudeerde zelfbedachte dans.” Het jonge Hoogerheidense talent hoopt met zijn optreden het publiek vooral een goed gevoel te geven, legt hij uit. Hij stond al eerder op de planken van De Maagd en heeft enorm zin in de uitvoeringen op 15 en 16 juni.

Veel meer dan een show

Achter de schermen wordt al veel langer gewerkt aan wat Hotel La Pucelle moet worden. Het idee is om, ook op termijn, mensen te stimuleren en kansen te bieden. Van de voorbereidingen voor de theatershow was al het nodige te zien en te lezen, in een speciale editie van het Stadlander magazine Thuis maar ook in de media en op de eigen kanalen van het initiatief.

Nick vindt het mooi dat ie mee kan doen aan het programma: “Het is van popmuziek en dans tot ouderwetse meezinger, wat er voorbij komt. Heel divers dus en daarom voor iedereen leuk. Ook de entourage eromheen is af, dat maakt het nog meer tot een totaalbeleving. Echt super om daar deel van uit te mogen maken.”

  • Wil je de show ook zien? Misschien is het wel een leuk idee voor Vaderdag? Er zijn voor de ochtenduitvoering van 16 juni (schouwburg De Maagd, aanvang 11.00 uur) nog kaarten verkrijgbaar voor 10 euro per stuk. Je kunt ze bestellen via deze link.
  • Meer lezen over wat Hotel La Pucelle al is en nog gaat worden als de show voorbij is? We schreven er eerder dit artikel (link) over.
  • Hotel La Pucelle heeft ook een Facebookpagina, Twitter-account en is natuurlijk eveneens op Instagram te vinden.