Niet alleen boswachter maakt zich druk om dumpingen

BERGEN OP ZOOM / BRABANTSE WAL – De meesten van ons kennen helaas inmiddels wel de berichten van boswachter Erik de Jonge over illegale dumpingen. Geregeld doet hij vanaf zijn werkplek, de natuur op de Brabantse Wal, verslag van de rotzooi die hij her en der tegenkomt. Vandaag meldde ook Politieteam Bergen op Zoom zo'n triest geval.

Langs de weg en deels in het groen liggen resten die in eerste instantie te omschrijven zouden zijn als 'bedrijfsafval'. Bij nadere inspectie ziet het er niet naar uit dat het dan om legale 'bedrijfs'activiteiten ging, al zal de 'handel' die het opleverde er vast niet minder om geweest zijn…

Daar is meteen een deel van het probleem mee benoemd. Als drugscriminelen al de behoefte zouden voelen hun rommel niet in de natuur te dumpen, zouden ze zich toch niet op reguliere plekken voor afgifte durven begeven zelfs al was het gratis. De angst om gepakt te worden is te groot. Er is al wel eens geopperd om een plek te creëren waar dat anoniem kan maar daar wil het Bergse college vooralsnog niet aan, liet de burgemeester nog niet zo heel lang geleden weten.

Brabantse Wal is 'dumphotspot'

De door agenten van het Bergse politieteam gespotte hoop rommel was overigens eerder vandaag ook al door boswachter Erik de Jonge op Twitter (zie hieronder) gemeld. hij roept iedereen op om mee te werken aan de door Omroep Brabant opgezette actie (link) om provinciebreed vindplaatsen van gedumpt afval te melden en letterlijk in kaart te brengen. De gemeente met de meeste meldingen krijgt een gratis schoonmaakbeurt en het vergroot meteen het bewustzijn aangaande dit groeiende probleem.

Vandaag werd de Jonge door deze omroep nog gefilmd en geïnterviewd over de de toename aan illegale dumpingen in de natuur. De Brabantse Wal heeft inmiddels de twijfelachtige eer een 'dumphotspot' te zijn.

Foto (uitsnede): Politieteam Bergen op Zoom (Facebook)