Niet alleen deze gemeente gedupeerd door aannemer

BERGEN OP ZOOM / GOUDA – De financiële en organisatorische problemen bij aannemer CECBouw zorgen op meer plaatsen in Nederland voor enorme zorgen en vertragingen bij grote bouwprojecten. In Bergen op Zoom werd de bouw van verzamelgebouw Eventum stilgelegd. In Gouda verkeert een grote onderwijsinstelling in problemen door het bouwbedrijf.

Het Eventum zou eigenlijk al vanaf komend voorjaar onderkomen moeten bieden aan Omroep ZuidWest, een aantal ROC opleidingen en het Facilitair bedrijf. Toen de bouw in september 2017 aanving moest dat te doen zijn. De gemeente kreeg in de gaten dat de Eindhovense aannemer CECbouw de streefdatum van 1 april zelfs met anderhalve maand uitstel niet voor elkaar ging krijgen en besloot, omdat een aantal werkzaamheden ook helemaal niet naar wens verliep, de bouw stil te leggen.

Financieel wankel

De gemeente is nog wel in gesprek met het bedrijf, dat eigenlijk een samenwerkingsverband is van een aantal aannemers, maar er is al aangekondigd dat het in ieder geval najaar wordt alvorens het gebouw betrokken kan worden.

Of het verstandig is daar deze organisatie nog aan mee te laten werken is zeer de vraag. In Gouda ondervindt het Driestar College vergelijkbare problemen met CECbouw. Onderaannemers komen niet opdagen en er loopt te weinig personeel rond om de werkzaamheden tijdig en goed uit te voeren. Volgens het schoolbestuur heeft de aannemer zelfs toegegeven niet over voldoende geld te beschikken om betalingen te doen, meldt het Gouds Dagblad. Een woordvoerster van het bedrijf ontkent echter geruchten over een naderend faillissement. De onderwijsinstelling daar heeft al wel een jurist in de arm genomen.

Afbeelding: Pixabay/QuinceMedia