Nieuw Bergs sport-event voor het goede doel: Bike&Run

BERGEN OP ZOOM – Om geld op te halen voor onderzoek naar behandeling van de ziekte Duchenne Spierdystrofie wordt komende zomer een uniek sportevenement gehouden. Het is voor sportievelingen mogelijk om vanaf begin februari in te schrijven. 

De organisatie van het evenement heeft bekend gemaakt dat er op 10 juni een Bike&Run wordt gehouden om en nabij Brasserie de Berk bij de Heide. Deelnemers nemen als duo deel aan het evenement. Het is de bedoeling dat één van hen hardloopt. De ander is er voor de begeleiding op de fiets. Tijdens de route, die later definitief bekend zal worden gemaakt, mag er constant worden gewisseld.

Opbrengst naar BOZ for Duchenne

Aan het evenement is een goed doel verbonden. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan het project BOZ for Duchenne, dat wordt geleid door Sjoerd van Tilburg. Via dit project gaat de opbrengst naar goede doelen die gerelateerd zijn aan Duchenne Spierdystrofie. Deze progressieze spierziekte komt met name voor bij jongens en beperkt de levensverwachting behoorlijk. Het spierweefsel in het lichaam wordt aangetast, patiënten worden rolstoelafhankelijk en moeten in een later stadium zelfs aan beademing omdat de ook longspieren uitvallen. De ziekte is op dit moment nog steeds niet te behandelen. Met de organisatie van een Bike&Run wil de organisatie hier een steentje aan bijdragen. 

  • Bike&Run BoZ heeft een Facebookpagina waar regelmatig updates verschijnen en er wordt hard gewerkt aan de website.
  • Voor deelnemers die geen buddy hebben voor tijdens het evenement, is het mogelijk om als individu in te schrijven. Zij kunnen dan de route hardlopend afleggen.