Nieuw initiatief voor eenieder die iets heeft met poëzie

BERGEN OP ZOOM – Deze gemeente kent een rijk en florerend verenigingsleven. Toch ontbreekt daar nog wat, vinden een aantal mensen. Op het gebied van de poëzie is er zoiets als een blinde vlek. Jan van Wijk en Jacques van Eekelen willen daar verandering in gaan brengen.

Het tweetal wil dat doen door het organiseren van poëziebijeenkomsten, variërend van podiumoptredens voor een Bergs publiek tot poëziecafés, waar liefhebbers en gelijkgestemden elkaar kunnen treffen.  Mogelijk dat er in de toekomst zelfs ook wat gezamenlijke bundels uitgegeven worden, waarin vooral nog niet in het openbaar verschenen dichters zich voor het Bergse voetlicht kunnen profileren. Het initiatief heeft de naam 'Spiritaal' gekregen.

Zowel gevestigde schrijvers/dichters als ‘nieuwe’ poëten kunnen zich aanmelden en zijn welkom om zonder verplichtingen te kijken of dit poëzieverband een meerwaarde kan geven aan hun eigen creatieve schrijverij. Spiritaal staat voor spirit en taal, twee ingrediënten die beide initiatiefnemers hoog in het vaandel hebben staan.

Wie nieuwsgierig is naar deze nieuwe impuls in het schrijverswereldje, kan die belangstelling tonen door een mailtje te sturen naar janvanwijkboz@tele2.nl en krijgt automatisch bericht in de vervolgstappen die de opstartende poëziebeweging gaat nemen.

Afbeelding: Pixabay/Sammis Reachers