Nieuw inloophuis voor jongeren

BERGEN OP ZOOM – De gemeente krijgt een eigen inloophuis voor jongeren, gelegen aan de Parallelweg, op het terrein waar ook de Stichting SamenWerken zit. Het wordt donderdag 3 september geopend door wethouder Kammeijer, Anita Sloof en Peter van der Velden, voorzitter van Werk en Vakmanschap.

Het inloophuis is er gekomen omdat begeleiding van voortijdige schoolverlaters een speerpunt is van het Regionaal Bureau Leerplicht West-Brabant. Coaches moeten jongeren van 18 tot en met 22, zonder startkwalificatie, helpen terug te gaan naar school; of ze richting andere carrièrekansen begeleiden. Er is een speciaal programma ontwikkeld van 4 weken, 2 dagen per week en 2 startmomenten per maand. Het programma stimuleert jongeren om het heft in eigen hand te nemen en ervoor te zorgen dat zij zich in de maatschappij kunnen redden. Tot nu toe vond die begeleiding op individuele basis plaats en bestond deze uit meerdere gesprekken op het stadskantoor. Het centrum heeft een regionale functie voor de gemeentes Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht.

Yvonne Kammeijer zal namens de gemeente Bergen op Zoom het jongereninloophuis Dynamo openen. Naast wethouders van de verschillende samenwerkende gemeenten, zal ook Peter van der Velden aanwezig zijn. Hij spreekt er als voorzitter van Werk en Vakmanschap, een landelijk samenwerkingsverband van honderden technische en industriële bedrijven. Anita Sloof is Coördinator Leerplicht bij Bureau Leerplicht West-Brabant.

Meer info over het inloophuis is te vinden op hun website.

Tekst: Hans-Jorg van Broehkoven

Foto: website inloophuis Dynamo