Nieuwbouw in dorpshart van Nieuw-Borgvliet van start

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Stadlander is samen met een aannemersbedrijf gestart met de bouw van elf levensloopbestendige huurwoningen op de plaats waar voorheen Zaal den Ronden stond, op de hoek Rembrandtstraat/Oude Huijbergsebaan. De energiezuinige en comfortabele nieuwbouw is dusdanig ontworpen dat het geheel goed past in het hart van de voormalige dorpskern.

Er komt iets anders dan in eerste instantie was gepland. De oorspronkelijke voornemens uit 2007 moesten na de vastgoedcrisis en het uittreden van een van de bouwpartners worden aangepast. In totaal komt er ruimte voor dertien huishoudens. Twee bestaande woningen, aan de Rembrandtstraat 54 en 56, vormen samen een gemeentelijk monument en worden verkocht. Deze huizen dienen de nieuwe eigenaren zelf te renoveren.

Tussen deze woningen en de voormalige parochiekerk Antonius Abt wordt een nieuwe (doodlopende) straat aangelegd: het Bosschaertpad. Aan dit pad komen zes sociale huurwoningen en vier parkeerplaatsen. Aan de Rembrandtstraat worden drie sociale huurwoningen gebouwd en op de hoek met de Oude Huijbergsebaan ontstaan twee huurwoningen in de vrije sector. Om de parkeerdruk in de wijk niet te verhogen komen er op het eigen afsluitbaar terrein achter de woningen zeventien parkeerplaatsen.

Planning

In november is gestart met de grondwerkzaamheden en in januari 2017 worden de eerste bouwactiviteiten zichtbaar. Stadlander verwacht dat dit nieuwbouwproject voor de bouwvak in 2017 zal worden opgeleverd.

Woningzoekenden die geïnteresseerd zijn, kunnen zich alvast inschrijven op www.zuidwestwonen.nl. Belangstellenden die op de hoogte willen worden gehouden, kunnen dit via het ‘interesseformulier nieuwbouw’ op dezelfde site aangeven. Stadlander verwacht de huurwoningen in het eerste kwartaal van 2017 aan te kunnen bieden.