Nieuwe bedrijvigheid in de gemeente

BERGEN OP ZOOM – Er komen weer nieuwe bedrijven zich vestigen in de gemeente. Het college is blij met die ontwikkeling. Het levert banen op, het brengt geld in het laatje en is goed voor de uitstraling van Bergen op Zoom als logistieke hotspot en bedrijvige vestigingsplaats.

Op Noordland gaat het Amerikaanse Graphic Packaging International voor in ieder geval tien jaar de nodige ruimte huren van de David Hart Group (DHG). De kartonproducent wil hier een distributiecentrum en bijbehorende opslag onderbrengen. Het gaat om ongeveer 20.000 vierkante meter opslag- en kantoorruimte en er is in eerste instantie werk mee gemoeid voor een twintigtal mensen maar de verwachting is dat dit al snel flink toeneemt.

Oude Molen

Op bedrijventerrein Oude Molen in Halsteren gaat ook het nodige gebeuren. Aan Textilia B.V. en Venoflex B.V. uit Hoogerheide (beide onderdeel van een familiebedrijf) is door de gemeente een kavel verkocht van 9000 vierkante meter. Textilia reviseert en verkoopt industriële breimachines en heeft tevens een vestiging in Polen. Venoflex verkoopt allerlei soorten plastic en gemetalliseerd papier. Beide bedrijven werken voor de internationale markt en zochten een plek om uit te kunnen breiden. De handige ligging aan de A4 speelde een belangrijke rol in de keuze voor deze locatie.

Afbeelding (uitsnede): Pixabay/krzysztof-m (Polski)