Nieuwe BOV musical 2018 bekend: De Producers

BERGEN OP ZOOM – Woensdagavond maakte de BOV bekend met welke show volgend jaar de Bergse planken worden veroverd. Het is een stuk van de Amerikaanse acteur, komiek, filmregisseur, scenarioschrijver en theater- en filmproducent Mel Brooks, De Producers genaamd.

De musical is gebaseerd op Brooks' eigen gelijknamige kluchtfilm uit 1968. Deze productie won maar liefst 12 Tony Awards. De BOV is de eerste amateurvereniging in Nederland die deze productie speelt. De premièredatum staat al vast: 16 maart 2018 in theater de Maagd.

Satirisch verhaal

De Producers vertelt over twee theaterproducenten: Max Bialystock en Leo Bloom, die opzettelijk een bijzonder slechte musical uitbrengen om het geld van de investeerders in eigen zak te kunnen steken. Maar pakt het ook zo uit? Zijn de recensies wel zo slecht? Wordt de musical wel een flop?

Dwars

De productie staat bol van de dwarse humor. Alles wordt op zijn kop gezet. Succes leidt tot noodlot en juist slechte smaak brengt geld op. De BOV belooft een vrolijk avondje uit, met een stralende musical in Broadwaysferen. De Producers is te zien van vrijdag 16 maart 2018 tot en met zondag 25 maart.

Er is nog plaats voor wat nieuwe spelers. Daarvoor kun je je opgeven als lid van Stichting BOV, via ilse@stichtingbov.nl. De audities voor deze show vinden plaats op zaterdag 8 juli.