Gemeente verbiedt Satudarah feest

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – De gemeente Bergen op Zoom heeft een verzoek binnengekregen voor een 10-jarig jubileumfeest van de lokale afdeling van Satudarah. Als het aan de gemeente ligt, gaat dit feest niet door.

In een vrijdagavond verstuurd persbericht schrijft de gemeente: "Justitie voert fel strijd tegen motorclubs zoals Satudarah. Zij hebben veel leden die gerelateerd zijn aan criminaliteit. Verschillende steden hebben met activiteiten van motorclubs te maken. Dit is een voortdurende zorg van burgemeesters. Het is bekend dat massale bijeenkomsten van motorclubs onveiligheidsgevoelens bij burgers oproepen."

Regels

In dit specifieke geval gaat het er niet om wat de gemeente van Satudarah vindt, stelt het persbericht. Wel heeft de gemeente problemen met het feit dat bewust de regels niet worden gevold: "Iedere burger mag een feest op een privé terrein organiseren. Afhankelijk van het aantal bezoekers op het feest, geldt een aantal regels, om met name de brandveiligheid te kunnen garanderen. Belanghebbende is meerdere malen gewezen op de procedure en de daarbij behorende regels. Hij heeft de geijkte procedure niet gevolgd en herhaaldelijk geen volledig antwoord op de gestelde vragen gegeven. Wet- en regelgeving is er voor iedereen. Daarom heeft de burgemeester besloten op basis van brandveiligheid met een last onder bestuursdwang het feest te verbieden."

Stockfoto: Pixabay/Ilonadenktartig