Nieuwe dwangsommen dreigen voor eigenaar bouwval Grote Markt

BERGEN OP ZOOM – Aan het ontsierende en grotendeels afgebroken pand aan de Grote Markt, vlak bij de Bosstraat, is nog altijd niets gedaan. De eigenaar heeft voor twee verschillende zaken opnieuw een last onder dwangsom opgelegd gekregen. Punt is dat de vorige grotendeels nog niet eens is betaald.

De eigenaar heeft eerder een last onder dwangsom opgelegd gekregen en moest uiteindelijk 40.000 euro betalen omdat er niet voldaan is aan een vereiste oplossing van de problemen. Er is met de gemeente een betalingsregeling getroffen, vertelt voorlichter Erwin Stander, maar daarvan is vooralsnog slechts 10.000 betaald in januari.

Twee nieuwe nabije termijnen

Inmiddels dreigt de totale boete op te lopen tot 120.000 euro, meldt de gemeente. Er wordt een nieuwe last onder dwangsom van 40.000 euro opgelegd als de gebreken niet voor 1 juli 2018 zijn hersteld en eenzelfde bedrag als het pand niet voor 1 april wind- en waterdicht is gemaakt. De kans dat de eigenaar dit kan en wil betalen is, gezien de lopende regeling, niet erg groot. Vooralsnog heeft de gemeente echter geen andere middelen om aanpassingen of herstel af te dwingen, meldt Stander.

Foto: Bea Demmers (met vriendelijke toestemming)