Nieuwe elementen PopMonument: openingsconcert en festivalcamping

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Ontdek de stad op een manier zoals je nog nooit gezien hebt tijdens PopMonument. Verspreid over zo’n twintig erfgoedlocaties vinden er maar liefst veertig optredens plaats. Nieuw dit jaar zijn het openingsconcert van Magnapop en een festivalcamping in de Bergse bossen.

“Dit jaar openen we met een concert van de Amerikaanse grungepopband Magnapop in poppodium Gebouw-T, op vrijdag 13 september. Dit is een dag vóór het muziekfestival dat op zaterdag 14 september van start gaat, dus kunnen bezoekers een extra avond genieten van muziek”, zegt Joep Gudde, coördinator Marketing & Communicatie.

Nieuw dit jaar

Ook deze editie worden expedities -alternatieve routes door de stad- ontwikkeld. Doordat het festival samenvalt met Kunsten in de Monumenten, staan de expedities in het teken van het landelijke thema 'Plekken van plezier'. Er worden speciale routes uitgestippeld om ‘Bergen op Zoom kermisstad’ en ‘75 jaar bevrijding’ onder de aandacht te brengen. Onderweg ontdek je een mix van beleving en muziek. De expedities zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Joep: “Verder is er voor het eerst een PopMonument camping, in samenwerking met StayOkay. Dit past in de trend dat mensen de echte festivalbeleving willen. De camping ligt op een prachtige locatie in de Bergse bossen maar nog wel dicht bij de stad.”

Muzikaal programma

Op zaterdag zijn er onder andere optredens van powerpopviertal Mozes and the Firstborn, bluesfenomeen Ian Siegal (unplugged) en het Vlaamse Crayon Sun. Op verschillende erfgoedlocaties kun je daar in een intieme setting van genieten. Verder zijn er optredens in de Gevangenpoort, Theater De Maagd, de Synagoge, het Oude Stadhuis, in de hofzaal van het Markiezenhof en natuurlijk in poppodium Gebouw-T. Half mei worden de headliners bekend gemaakt.

De kaartverkoop start op woensdag 1 mei 10.00 uur via www.popmonument.nl. Voor snelle beslissers zijn er early bird tickets voor €23,50 (normaal €28,50). Een combiticket voor vrijdag en zaterdag kost €33,50.