Blog: Wat heb jij een ander te bieden?

Wat heb jij een ander te bieden?

Wat vindt je van deze vraag? Meestal vragen wij ons vooral af wat mensen ons te bieden hebben, maar zelf kun je voor anderen ook iets betekenen. Vaak denken wij niet zo over onszelf, dat vinden we raar. Maar ieder mens heeft unieke eigenschappen die iets voor een ander kunnen betekenen. Dus ook jij hebt wat te bieden. 

Anderzijds is aan jou de keuze om dit ook te geven. Misschien wil je dat helemaal niet, dat is aan jou natuurlijk maar wel zonde. Dit betekent namelijk dat je jouw unieke eigenschappen voor jezelf houdt en niemand daarvan kan meegenieten en dat is eigenlijk best wel zonde. Misschien heb je er nog nooit over nagedacht wat jij een ander te bieden hebt. Dan wordt het tijd dat je dat eens gaat doen. Het mooie van de verscheidenheid van mensen is dat iedereen zijn eigen uniken inbreng heeft. Waarom zou je dat voor jezelf houden terwijl je een ander er heel blij mee kan maken?

Hoe kom je erachter wat jouw unieke eigenschappen zijn? Vraag het gewoon aan de mensen om je heen. Zij kunnen haarfijn vertellen wat jouw unieke eigenschappen zijn, waar je zelf misschien helemaal niet bewust van bent. Verder kun je ook gewoon bij jezelf te rade gaan. Ga er eens voor zitten en bedenk wat jouw unieke eigenschappen zijn die jou JOU maken. Ik hoop dat je op zoek gaat naar jou unieke IK en dit wilt delen met anderen. Graag hoor ik van je wat jou unieke eigenschappen zijn.

Liefs Annelies

Anne Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen website.

Columns en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl