Nieuwe exposities Natuurpodium

Vanaf juli presenteert het Natuurpodium  weer enkele nieuwe exposities: De Duintjes, de BSO Battle en Molens & Energie op de Brabantse Wal.

Op de locatie Lievensberg (Boslustweg 1, boven de Stayokay) vraagt het Natuurpodium aandacht voor de Brabantse Wal. In de vaste expositie 'Natuur & Duurzaamheid' komen onder andere de dieren, de historie en biobased producten aan bod. Met ontdekkingstochten kunnen kinderen op een leuke manier leren over de omgeving. Voor de kleintjes is er een speurtocht en zijn er kleurplaten.

Tot eind juli wordt het landschap De Duintjes uitgelicht, met mooie foto's, informatie en objecten van het natuurgebied dat ooit de zeekant van Brabant was. Op 13 juli verzorgt Brabants Landschap een begeleide wandeling door het gebied.

In de Ontwerpstudio exposeren de vier locaties van Kinderopvang Op Maat tot 15 juli hun werkstukken over duurzaamheid. Bezoekers kunnen stemmen op de beste inzending en zo meedingen voor een kaartje voor het Klimbos. Vanaf 11 juli is de wisselexpositie 'Molens & Energie' de opvolger van de eerdere exposities over de geschiedenis van turf, biobased en de weervisserij.