Nieuwe gemeentelijke toegang Sociaal Domein geopend

BERGEN OP ZOOM – Maandagochtend openden wethouders Andrew Harijgens en Barry Jacobs gezamenlijk de gemeentelijke toegang Sociaal Domein, in de hal van het gemeentehuis. Er is vanaf nu één plek voor hulp- of ondersteuningsvragen voor inwoners van de gemeente Bergen op Zoom. Doel is efficiëntere ondersteuning door meer samenwerking van de verschillende afdelingen.

Voorheen moesten inwoners voor hulp en ondersteuning op het gebied van jeugd en Wmo zich melden op verschillende plekken. Vragen over werk en inkomen werden in behandeling genomen aan de balie van ISD Brabantse Wal en bij het Centrum voor Jeugd en Gezin kon men terecht met vragen over opgroeien en opvoeden. Dat is voortaan dus één loket. Het college is blij met die genomen stap.

Juiste vorm

Wethouder Harijgens nam als eerste het woord. Hij vertelde dat ie even de wenkbrauwen fronste toen het plan om één loket te gaan opzetten hem bereikte. In de nodige Nederlandse gemeenten wordt het tegenovergestelde gedaan. “Maar ik ben steeds meer in deze aanpak gaan geloven, het voelde goed”, stelde hij de vele aanwezige ambtenaren gerust. “Het is op de juiste manier vorm gegeven.”

Collega-wethouder Jacobs deelt het enthousiasme, meldde hij: “Zo wordt heel goed zichtbaar wat we doen voor onze inwoners. Hiermee is een belangrijke stap gezet die onderdeel uitmaakte van de coalitieafspraken.” Hierna doorbraken de bestuurders en betrokken ambtenaren letterlijk de muur van verhuisdozen die de nieuwe entree verborg. Vanaf dinsdag 7 mei is de nieuwe ruimte geopend voor bezoekers, op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.

  • afbeelding 2 (artist impression): Gemeente Bergen op Zoom
  • afbeelding 6 (foto): Maaike van Toledo / Gemeente Bergen op Zoom
  • afbeelding 9 (foto): Peter van der Graaf / Gemeente Bergen op Zoom
  • video: Peter van der Graaf, gemeente Bergen op Zoom