Nieuwe horeca in historisch Halsters raadhuis

HALSTEREN – Woensdagmiddag ondertekende wethouder Ad Coppens een huurcontract met een nieuwe uitbater van het Oude Raadhuis in Halsteren. Er komt opnieuw horeca in het historische pand, dat ook nog altijd als trouwlocatie is te gebruiken.

Marco Mol gaat een café-restaurant beginnen in het monumentale gebouw, daarbij geholpen door zijn partner, Suzy Krijnen. Het moet een grand-café worden, luisterend naar de naam ‘1633’, waar iedereen zich thuis voelt. Je kunt er terecht voor alleen een drankje maar zeker ook voor een uitgebreid diner.

Aanwinst

Volgens Marco is er in Halsteren nog niet zo heel veel horeca en daarom verwacht hij dat 1633 een grote aanwinst is voor het dorp en de omgeving. Gelegen aan de Dorpsstraat 22 kent het een centrale ligging en is het gemakkelijk te bereiken voor het winkelend publiek, maar ook voor ondernemers van de industrieterreinen van Halsteren en Bergen op Zoom en bewoners van de buurtdorpen.

Blije wethouder

De opening is gepland voor eind mei. Vanaf dan is 1633 iedere dinsdag tot en met zondag te bezoeken, van 11.00 tot 00.00 uur. Marco Mol heeft de nodige ervaring opgedaan bij horeca in de regio, vertelde hij aan wethouder Coppens. Die is blij met de mooie nieuwe invulling van de prachtige locatie, welke zo beeldbepalend is voor het dorp. Het oude raadhuis behoudt daarnaast de functie als gemeenschapspand. Er kan nog altijd getrouwd worden, Koningsdag wordt er gevierd en ook carnaval en Sinterklaas zullen er jaarlijks terugkeren.

Foto en input: Gemeente Bergen op Zoom (Erwin Stander)