Nieuwe pak Hoofdpiet op weg naar Spanje

BERGEN OP ZOOM / SPANJE – Als straks in november de pakjesboot deze kant op komt varen, uit Spanje weer aan, zit die natuurlijk propvol. Met cadeautjes en lekkernijen vooral, maar er moet ook ruimte overblijven aan boord om de laatste pakketjes en surpises in te pakken, het suikergoed op kleur te leggen en de laatste informatie over hoe kinderen -én volwassenen- zich hebben gedragen in gedichten te verwerken.

De Sint en zijn Pieten zijn natuurlijk ook niet gek, ze wéten dat dan alle ruimte aan boord keihard nodig is. Daarom hangt in veel Nederlandse steden reservekleding klaar en die wordt vaak door hele lieve mensen hier bijgehouden: gewassen, gestreken en hersteld als er eens een scheurtje ontstaan is door al dat harde werken.

Nieuw pak passen

En héél soms wordt hier zelfs een nieuw pak gemaakt, zoals onlangs in Bergen op Zoom, door ontwerper Ward Warmoeskerken. Voor de Hoofdpiet nog wel! Een hele eer natuurlijk en best spannend, want het moet wel goed zitten. Daarom wordt zo'n kostuum per koerier helemaal naar Spanje gestuurd, zodat het daar in alle rust kan worden gepast.

Gisteren heeft Ward dat door hem gemaakte pak overhandigd aan Bergenaar Charlie Jumelet. Die zorgt er met zijn bedrijf Stadvracht niet alleen voor dat het snel in Spanje terecht komt maar het gebeurt ook nog eens heel milieuvriendelijk. Dat vindt niet alleen ontwerper Ward heel belangrijk, ook de Sint hecht grote waarde aan Moeder Natuur. En nu maar hopen dat het de nieuwe Hoofdpiet zit als gegoten.

Foto: Ward Warmoeskerken (Facebook)