Nieuwe parkeersysteem laat op zich wachten

BERGEN OP ZOOM – De verwijsborden die parkeerders in en om het centrum van Bergen op Zoom wegwijs moeten maken zijn op en versleten. Het meetsysteem van de pakeergarage Achter de Grote Markt gaf compleet verkeerde meldingen en ook elders werkten displays niet of gaven ze niet langer de juiste info. Het gaat echter nog even duren voordat dit wordt opgelost.

Al in 2013 maakte de VVD zich druk om het parkeersysteem, met name omdat het in de parkeergarage Achter de Grote Markt steeds mis ging. Het aantal gemelde vrije plaatsten klopte niet en er stond zelfs geregeld 'VOL' als dat niet het geval was. In de loop der jaren werden de verschillen tussen de geautomatiseerde meldingen en de praktijk alleen maar groter en begonnen ook andere verwijsborden mankementen te vertonen. De gemeente besloot begin juli met lapmiddelen al te veel verwarring te voorkomen, door de foutieven meldingen af te plakken. Tevens werd aangekondigd dat er dit najaar een nieuw systeem zou komen. Dat pakt dus anders uit.

Inmiddels heeft wethouder Ad Coppens laten weten dat er pas vervanging komt in 2017. Zijn collega Yvonne Kammeijer hoopte de investering naar voren te halen maar dat lukt niet. Volgens Coppens heeft dat ook te maken met het voornemen om het nieuwe systeem aan te laten sluiten bij het plan Brede Aanpak Binnenstad en dat is niet eerder rond. Tot die tijd zullen bezoekers van de binnenstad het met deels afgeplakte borden moeten doen.

Eerdere berichten over het verouderde systeem:

Foto: Gerard Worm