Nieuwe pop-up store over zorg geopend in het Vierkantje

BERGEN OP ZOOM – Op donderdag 18 mei opende wethouder Yvonne Kammeijer de pop-up store ‘Huis van morgen’ in het Vierkantje, aan de Kortemeestraat 18. Het hoofdthema hier is ‘Innovaties in de zorg’. Eerder was hier ook al een pop-up store te vinden, gewijd aan biobased producten, technieken en inzichten. Na de opening vond een mini-symposium plaats over positieve gezondheid.

In de pop-up store zijn allerlei nieuwe hulpmiddelen te zien en te proberen. Het is een plek om informatie te vinden over slimme oplossingen die ondersteuning bieden in de thuissituatie en een bijdrage leveren aan de gezondheid en vitaliteit. Er worden wekelijks demonstraties gegeven over de nieuwste hulpmiddelen. Denk dan aan opvouwbare scootmobielen of zorgrobot Zora. Die helpt om ouderen te activeren. Zora prikkelt hen om te bewegen, liedjes te zingen en te luisteren naar verhalen

Ook vertegenwoordigd hier is ‘Tijd van je ‘Leven’. een initiatief van de GGD, in samenwerking met cultuuraanbieders. Ze gaan onderzoeken in hoeverre kunstworkshops kunnen helpen om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

De pop-up store is een initiatief van de gemeente Bergen op Zoom in samenwerking met WijZijn Traverse Groep en het Huis van Morgen (initiatief van het Care Innovation Center). De pop-up store wordt bemenst door vrijwilligers en de diverse activiteiten worden door allerlei organisaties ingevuld.

De winkel is van 18 mei tot 30 juni op donderdag, vrijdag en zaterdag open van 12.00 tot 16.00 uur.

Foto's: gemeente Bergen op Zoom (Peter van der Graaf)