Nieuwe regels Saver maken het ook particulieren moeilijk

Boswachter De Jonge vreest voor nog meer van dit soort taferelen nu Saver het ook een flink aantal particulieren moeilijk maakt met nieuwe regels. (foto: Erik de Jonge/Twitter)

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL / WOENSDRECHT – Een opvallende post op Twitter van boswachter Erik de Jonge. Die wijst de drie Savergemeenten op een nieuwe regel van het afvalinzamelbedrijf, die het ook veel particulieren onmogelijk maakt nog iets af te geven.

Recent ontstond al de nodige commotie over het aangescherpte controle op het inleveren van bedrijfsafval. Ook daar maakte de boswachter zich druk om, net als de lokale politiek. De angst dat nog meer mensen het in de natuur dumpen hierdoor is groot. Nu zijn, zo blijkt uit een bericht dat De Jonge kreeg van een social media volger, ook particulieren met een leaseauto de klos.

Vrees voor nog meer dumpingen

De boswachter kreeg een bericht van iemand die privé afval wilde inleveren, in dit geval bij de Roosendaalse Saver vestiging. Die werd er echter tegengehouden, met als reden dat de auto geregistreerd staat op naam van een werkgever. Blijkbaar worden leasewagens sinds 1 januari eveneens als bedrijfswagens aangemerkt, ook als je hiermee particulier rijdt. Erik de Jonge wordt er niet blij van en vreest dat het alleen maar meer afvaldumping in de hand werkt, laat hij via een tag op Twitter weten aan de drie Saver gemeenten. De inzender van de klacht was zo netjes om de spullen in Moerdijk in te leveren maar zo zal niet iedereen er mee omgaan, is de vrees.