Nieuwe seizoen Gebouw-T wordt stiller, als het goed is

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Nu de zomer en het festivalseizoen weer richting het einde lopen, maken de poppodia zich op voor een nieuw seizoen vol concerten en evenementen. Zo ook Gebouw-T. Na wat losse concerten in de zomermaanden wordt het echte nieuwe seizoen 8 september afgetrapt met het ontdekkingsfestival PopMonument.

PopMonument is al enkele jaren het paradepaardje van Gebouw-T. Optredens vinden tijdens dit festival vooral plaats on historische plekken in Bergen op Zoom. De bezoeker ziet bands niet alleen in cafés maar ook op diverse monumentale locaties van de stad, zoals de Gevangenpoort en het Markiezenhof. Optredens zijn er onder andere van My Baby, Goose en Jasper Steverlinck. Tevens is er een vinylmarkt en vinden er diverse expedities plaats waarmee de bezoeker meer over Bergen op Zoom en haar historie kan ontdekken.

Keuze genoeg

In de agenda van Gebouw-T staan onder meer optredens van Wie Is De Mol winnaar Ruben Hein en Niels Geusebroek, die een ode brengt aan Coldplay. Wie wil komen dansen kan dat bijvoorbeeld doen bij 80’s Verantwoord. Tevens vindt wederom het jaarlijkse Made In Belgium festival plaats, met namen als Coely, Faces on TV en Equal Idiots. Vaste prik zijn inmiddels De Dijk en 666 The Nightmare, al is het voor laatstgenoemde het definitieve afscheid.

Lul Niet Lollie en een nieuwe foyer

Gebouw-T heeft de afgelopen zomer gebruikt om de foyer onder handen te nemen. In september vinden nog enkele veranderingen plaats en dan staat er een nieuw en frisse T-Café. Daarnaast introduceert het poppodium, in navolging van andere podia in het land, de Lul Niet Lollie. Met deze lollie wil Gebouw-T bezoekers een laagdrempelige mogelijkheid geven om kletsgrage gasten op een sympathieke manier iets duidelijk te maken, namelijk dat ze door hun luide gepraat de concertbeleving voor anderen bederven. De lolly’s zijn gratis aan de bar verkrijgbaar.

Het volledige programma van Gebouw-T is te vinden op www.gebouw-t.nl. Hier zijn tevens tickets voor de diverse concerten en evenementen verkrijgbaar.

Foto's: