Nieuwe test- en priklocatie in Bergen op Zoom geopend

BERGEN OP ZOOM – Vanaf vandaag is de nieuwe test- en priklocatie aan de Wattweg geopend. Hier neemt GGD West-Brabant coronatesten af en zal worden gevaccineerd tegen coronabesmetting. Er wordt gestart met 5 testloketten en twee prikloketten. Zo nodig kan worden opgeschaald naar 7.000 testen per dag. De capaciteit voor het prikken tegen corona is 1000 personen.

De testlocatie in Etten-Leur is inmiddels gesloten. Met de opening van de nieuwe locatie aan de Wattweg is de testcapaciteit in West-Brabant op hetzelfde niveau. En volgens de GGD ruim voldoende. Mensen kunnen zich bij klachten of na een melding in de coronamelder vaak nog dezelfde dag laten testen. Op dit moment ziet de GGD zelfs dat het aantal testaanvragen afneemt. Mocht het aantal testaanvragen weer toenemen dan kunnen er 7.000 testen per dag worden afgenomen.

Twee priklijnen

Voor het prikken van thuiswonende ouderen vanaf 90-plus en 85-plussers wordt in Bergen op Zoom gestart met twee priklijnen. Wanneer er voldoende vaccins beschikbaar zijn kunnen per dag 1000 mensen worden gevaccineerd. Er worden twee vaccins ingezet: dat van BioNtech/Pfizer voor de oudere doelgroep, dat van AstraZeneca straks voor zorgmedewerkers.